Celler del Roure

Celler del Roure

Vinařství bylo založeno v roce 1996 a sídlí v oblasti Valencie. Od počátku mělo jasně danou filozofii použití tradičních španělských odrůd jako Monastrell, Garnacha Tinta a dále rekuperaci téměř zapomenutých autochtoních odrůd. Dalším krokem ve vývoji tohoto vinařství bylo netradiční zpracování vína, kdy se snaží o spojení moderních a dávných technologií, v roce 2006 koupili vinařství, jehož součástí bylo podzemní vinařství s 97 amforami, původem ze 17. století. Tento enologický klenot byl velká výzva, začali s rekuperací části amfor a dnes mají 20 z nich začleněných do výrobního procesu. Po několikaletém úsilí se dostavily první výsledky a uznání ze strany celosvětově známých degustátorů jakými jsou Robert Parker a Jansis Robinson. Hlavním protagonistou se stala odrůda Mando, která při zrání v dřevěných sudech nedávala dobré výsledky zato při zrání v amforách začala dosahovat excelentních aromatických a chuťových projevů. Podzemní galerie se nachází přibližně v osmi metrové hloubce a udržuje se zde konstantní teplota v průběhu celého roku, jsou to naprosto ideální podmínky pro dlouhodobé zrání vín. Vinařství Celler del Roure pokračuje dále v experimentálních procesech pozorování vývoje vín při výrobě v amforách.

Celler del Roure
0 produktů

Bohužel se u nás již všechno zboží této kategorie vyprodalo.
Chcete-li být informováni o nových produktech či alternativách, přihlaste se k Odběru novinek a nebo volejte našeho Vinného asistenta.
Děkujeme za zájem, budeme rádi, když si v našem obchodě vyberete aktuálně podobné zboží.