Uwe Schiefer

Uwe Schiefer

Uwe Schiefer začínal jako číšník a následně sommeliér v nejlepších vídeňských restauracích, jeho láska k vínu však byla tak silná, že se roku 1990 rozhodl přejít na druhou stranu barikády, založil v Burgenlandu svoje vlastní vinařství a poměrně brzy se stal jedním z nejvíce ceněných a nejzajímavějších producentů z celého Rakouska. Během studií na vinařské akademii v Rustu si všiml zvláštní polohy v té době pro vinařský svět prakticky neznámého přírodního amfiteátru zvaného Eisenberg a právě tady se rozhodl koupit své první vinice. I když se k němu postupem času přidali další vinaři, je právě on hlavním průkopníkem místního vinařství, se svými 16 hektary je stále největším producentem celé oblasti a dále určuje její směr. Především jeho zásluhou získal Eisenberg v roce 2008 status DAC a také zájem milovníků vína po celém světě, a to především díky místním velmi charakterním Frankovkám.

Uwe Schiefer se drží stanoviska „méně je více“, nepoužívá moderní technologie a žádnou chemii. Jeho vína jsou přírodní, nefiltrovaná, nečiřená, s žádným, nebo minimálním přídavkem síry. Od roku 2004 postupně převádí všechny své vinice do biodynamického režimu. Většina jeho Frankovek pochází ze single vinic a zraje s minimálním použitím dubových sudů, s jasným záměrem nechat promlouvat především místní terroir. Jedná se o opravdu velká červená vína v celoevropském měřítku. Vedle milované Frankovky pěstuje také lokální bílé odrůdy: Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené a Rulandské bílé, při jejichž výrobě experimentuje s delším ležením na slupkách a vznikají tak krásně hravá a zároveň velmi kvalitní bílá vína.

Uwe Schiefer
2 produktů
  • Cena za 6 lahví
  • Zvýhodněná nabídka vín
Poslední kusy
4 124 Kč
Uvedená cena je za karton s 6 víny
Alkoholová fermentace v otevřených tancích. Spontánní kvašení a následné zrání na kalech ve velkých sudech po dobu 30...
  • Cena za 6 lahví
  • Zvýhodněná nabídka vín
Poslední kusy
7 335 Kč
Uvedená cena je za karton s 6 víny
Alkoholová fermentace v otevřených tancích po dobu 14 dnů. Spontánní kvašení a následné zrání na kalech v 500l dubových...